Corewood

- kernen til et godt byggeri

Udover ovenstående lidt større projekter, en række diverse opgaver:

  • Vurdering og eftervisning af etagedæk under bruseniche, i forbindelse med ombygning i en ejendom i København.
  • Ønske om at udvide en eksisterende åbning i indvendig væg i et 1-plans parcelhus i Greve. Beregning af belastning over åbningen og dimensionering af bjælke over denne udvidede åbning.
  • I et 1½ plans hus udenfor Maribo, ønskes en mere åben planløsning. I denne forbindelse dimensionering af stålbjælker i de bærende linier, til at erstatte vægge o.lign.
  • Et 1-plans hus i Munkebo på Fyn er blevet totalrenoveret og ombygget indvendigt. I denne forbindelse statiske beregninger og vurderinger af diverse løsninger. I tæt samarbejde med Stenfors Byggerådgivning v./ Michael S. Lindberg, Byggerådgiver.
  • Bygherre har her købt et hus i Esbjerg. I dette hus findes brændeovn og muret skorsten. Bygherre ønsker så at fjerne brændeovnen for at få mere gulvplads og at skære hul i 3 sider af skorstenen for at indbygge en pejs med glas på 3 sider. Samtidigt bærer den eksisterende skorsten et par bjælker, hvor den ene bærer etageadskillelsen op til 1. sal, mens den anden bærer en ikke-bærende muret skillevæg på 1. sal. Opgaven var således at beregne belastning på og fra skorstenen og at beregne en konsol forstærkning i stål, som kan bære skorstenen over hullet til pejsen.
  • På en større gård, lidt syd for Sæby, nord for Ålborg ønsker bygherre at montere solceller på en stor landbrugsbygning. Corewood hjælper bygherre lidt på vej, med vurdering af spær og hvordan bygherre bedst får løst opgaven.
  • Udskiftning af eternit skifertag til tungere tag på 1-plans hus i Bramming, beregning og vurdering af eksisterende spærs bæreevne.